FRIT II İstihdam Taahhütlü KOBİ Destek Programı’nda Geri Ödemesiz Destek Alacak KOBİ’ler Belli Oldu!

30.08.2023

vrupa Birliği tarafından finanse edilen, KfW Kalkınma Bankası tarafından yönetilen ve KOSGEB tarafından yürütülen Türkiye’de Sosyal ve Ekonomik Uyumu Teşvik Etmek için Özel Sektörün Güçlendirilmesi (FOSTER) Projesi İstihdam Taahhütlü KOBİ Destek Programı kapsamında sağlanan destekten yararlanacak KOBİ’ler belli oldu! Program kapsamında 1.511 KOBİ’ye toplam 1 milyar 466 milyon TL hibe sağlanacak.

İstihdam Taahhütlü KOBİ Destek Programı kapsamında desteklenecek KOBİ’lerin 947’si, depremden etkilenen proje illeri Adana, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis ve Şanlıurfa’da faaliyet gösteriyor.

Program kapsamında işletmeler, personel giderleri ile makine, teçhizat, kalıp, yazılım ve eğitim giderleri için 1 milyon TL’ye kadar geri ödemesiz destekten faydalanacak.  Program’ın birinci izleme dönemi 1 Aralık 2023 tarihinde başlayacak.

KOBİ’lerin “Rekabetçiliği Geliştirme ve İstihdamın Artırılması” ana teması çerçevesinde sundukları başvurular, KOSGEB tarafından oluşturulan ve bağımsız değerlendiricilerin de yer aldığı kurullarda değerlendirildi.

Yükleniyor...